Életmódváltás - Low Carb Blog

Csirkemell fűszervajjal jégsaláta ágyon tálalva

2017. április 02. - Low Carb

  Hozzávalók:Sült csirke:- 350 gramm csirkemellet- olívaolaj- só, borsFűszervaj:- 100 gramm vaj, szobahőmérsékletű- 2 gerezd fokhagyma- 10 gramm aprított friss petrezselyem- ½ teáskanál citromlé- ¼ teáskanál sóElkészítése:Sült csirke:A csirkemellet négy darabra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. Hőálló…

Tovább

A bulgur

2017. április 02. - Low Carb

Bulgur, burghul néven is találkozhatunk vele a világban. Fogyasztják Dél-Európában, az arab országokban és Indiában is. Az emberiség régi tápláléka, archeológusok a közelmúltban 8000 éves bulgurt találtak egy bolgár ásatáson. A bulgur tört búza. Hántolt, előfőzött, szárított  és őrölt búzaszemek,…

Tovább

Gombás omlett

2017. április 01. - Low Carb

Hozzávalók:- 3 db tojás- 25 gramm vaj- 30 gramm reszelt sajt- 1/4 vöröshagyma- 2 db nagyobb csiperke gomba- só, borsElkészítése:A vajat serpenyőbe tesszük és rádobjuk a vékony szeletekre vágott csiperke gombát.Ha a gomba megpuhult, kitesszük egy kistányérra. A villával felvert tojásokat beleöntjük a…

Tovább

Házi hamburger

2017. március 31. - Low Carb

Hozzávalók:Hamburger zsemle:- 300 gramm Dia-Wellness Lisztkeverék -50% ch- 7 gramm instant élesztő- 1 tojás + (1 a zsemlék megkenéséhez)- 1 kávéskanál só- 15 gramm eritrit- 40 gramm olivaolaj- 150 gramm natur joghurt- 40 gramm sikér- 100 ml tej- szezámmag Hús:- 500 gramm darált marhahús- 1 tojás-…

Tovább

Epres csokis muffin

2017. március 30. - Low Carb

Hozzávalók:- 70 gramm Dia-Wellness Lisztkeverék -50% ch- 20 gramm eritrit- 1 db tojás- 1 teáskanál sütőpor- 1 kupa vanília aroma- 1 csipet só- 60 gramm vaj- 50 gramm cukormentes csokoládé- 3 db eperElkészítése:A hozzávalókat egy tálba tesszük kezdjük a szilárd halmazállapotúakkal, majd hozzáadjuk…

Tovább

Garnélás tészta

2017. március 29. - Low Carb

Hozzávalók:- 200 gramm garnéla- 1 dl oliva olaj- 6-8 gerezd fokhagyma- 1 fej vöröshagyma- 2 paradicsom- só, bors, kevés citromlé- petrezselyem- 250 gramm Update1 Low-carb Spagetti száraztésztaElkészítése:A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk és oliva olajon egy nagyobb serpenyőben…

Tovább

Az édesburgonya

2017. március 28. - Low Carb

Az édesburgonya vagy batáta a szulákfélék családjába és a hajnalka nemzetségbe tartozó növény, melyet főként gyökérgumójáért termesztenek, de fiatal levelei is fogyaszthatóak. Neve ellenére rendszertanilag nem rokona a burgonyának, csak a gumói alakja hasonlít rá. Az édesburgonya a fejlődő…

Tovább
süti beállítások módosítása