Hozzávalók:
- 300 gramm sertésszűz
- 250 gramm gomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- 5 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál Dia-Wellness Lisztkeverék -50% ch
- 3 evőkanál oliva olaj olaj
- só, bors, tárkony
Elkészítése:
A szűzérméket kisujjnyi vastagságúra szeleteljük. Sózzuk és lisztbe forgatjuk.
A serpenyőbe oliva olajat teszünk kis lángon elősütjük, de vigyázzunk, hogy ne száradjon ki.
Kiszedjük őket egy tányérra.A hagymát felszeleteljük, és a szűzérmék zsírján elkezdjük pirítani.
Mikor félig készen van, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet.
Megtisztítjuk, felszeleteljük a gombát, összekeverjük a petrezselymes hagymakeverékkel és fedő nélkül készre pároljuk, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.Ha mindezzel megvagyunk, 2 csapott evőkanál lisztet szórunk rá elkeverjük, megvárjuk, míg a liszt megpirul. Hozzáöntjük a tejszínt, beletesszük a hússzeleteket. Sűrűre főzzük. Basmati rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!