Hozzávalók:
Sült csirke:
- 350 gramm csirkemellet
- olívaolaj
- só, bors
Fűszervaj:
- 100 gramm vaj, szobahőmérsékletű
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 gramm aprított friss petrezselyem
- ½ teáskanál citromlé
- ¼ teáskanál só
Elkészítése:
Sült csirke:
A csirkemellet négy darabra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. Hőálló tálba rakjuk, locsolunk rá olívaolajat.
Előmelegített sütőbe alufóliával letakarva sütjük. 20 perc múlva levesszük az alufóliát és a sütés fokozatát is visszább vesszük, hogy ne száradjon ki a mell. Minkét oldalát aranybarnára sütjük. Jégsaláta ágyon tálaljuk.
Fűszervaj:
A hozzávalókat kimérve egy tálba öntjük, és alaposan összekeverjük.
A vaj szobahőmérsékletű legyen, a fokhagymát pedig összenyomjuk, fokhagymanyomó segítségével.
Jó étvágyat!