Hozzávalók:
- 100 gramm szalonna
- 350 gramm csirkemell
- 200 gramm zöldségkeverék (fagyasztott)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1/2 paprika
- 1 babérlevél
- 300 ml víz
- 150 gramm tejföl
- só, bor, őrölt kömény, majoránna
Elkészítése:
A szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük, majd kivesszük egy kistányérra.
Ebbe a zsírba megdinszteljük a hagymát, majd beletesszük a csíkokra vágott csirkemellet.
Ezután fűszerezzük, és beletesszük az apróra vágott, fokhagymát, paprikát és paradicsomot.
A paradicsomot héja nélkül. Felöntjük a vízzel. Ha a hús már majdnem puha hozzáadjuk a zöldségkeveréket.
Miután megpuhult a zöldség és a hús, tejföllel behabarjuk. Picit a tejfölt sózzuk meg. Visszatesszük a kivett szalonnát. 5-10 percig még főzzük. Bulgurral tálaljuk!
Bulgur elkészítése:
250 gramm burgult (1 bögre bulgur 2 bögre víz) kétszeres mennyiségű hideg vízbe tesszük és sózzuk ízlés szerint. Forrástól számítva 5 percig főzzük, majd elzárjuk a gázt és 15 percet pihentetjük.
Jó étvágyat!