Életmódváltás - Low Carb Blog

Rakott kelkáposzta rizs nélkül

2020. október 03. - Low Carb

0f47e904-cf9f-444f-a255-92a5a49d05a2.jpeg
Hozzávalók:
- 1 kg kelkáposzta
- 500 gramm sertés darált hús
- 340 gramm tejföl
- 250 gramm sajt
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors,
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk majoránna
- 1 tk pirospaprika
- olíva olaj

Elkészítése:
A kelkáposztát leveleire szedjük és a torzsáját kivágjuk.
Sós vízben 5 perc alatt puhára főzzük, majd egy tálba tesszük és kihűtjük.

A hagymát apró kockára vágjuk és pici olíva olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst és előpároljuk.
A húst "fehéredésig" pirítjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával és 2 gerezd zúzott fokhagymával.
Mielőtt teljesen elfőtte a "levét" pici pirospaprikát hozzáadunk.

e09a6f44-9923-4eff-a7c6-1741d7960901.jpeg
Egy olíva olajjal kikent hőálló tálba rétegezni kezdjük.
Kelkáposzta, hús, tejföl (ami sóval és borssal ízesítve van), sajt.
Addig folytatjuk míg el nem fogy.

170°C-on kb. 45 percig sütjük, amíg barnulni nem kezd a tetején a sajt.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://low-carb.blog.hu/api/trackback/id/tr116225566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása