Hozzávalók:
Hamburger zsemle:
- 300 gramm Dia-Wellness Lisztkeverék -50% ch
- 7 gramm instant élesztő
- 1 tojás + (1 a zsemlék megkenéséhez)
- 1 kávéskanál só
- 15 gramm eritrit
- 40 gramm olivaolaj
- 150 gramm natur joghurt
- 40 gramm sikér
- 100 ml tej
- szezámmag
Hús:
- 500 gramm darált marhahús
- 1 tojás
- só, bors, kömény
- 3 teáskanál mustár
- fél fej apróra vágott vöröshagyma
Szósz:
- 4 teáskanál Update 1 Majonéz
- 1 teáskanál Update 1 Mustár
- 1 teáskanál pirított hagyma
- 2 teáskanál savanyúuborka lé
- 8 csepp Update1 Lovely Sweet
Hamburgerbe még:
- sajt, paradicsom, lila hagyma, grillezett gomba, jégsaláta
Elkészítése:
Hamburger zsemle:
A zsemléhez a száraz hozzávalókat egymásba öntjük és elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a folyékony halmazállapotúakat is. A tejet melegítve. Konyhai robotgép segítségével összedolgozzuk. 50 percet kelesztjük.
6 db kis zsemlét formálunk. Sütőpapírral burkolt tepsibe tesszük, felvert tojással lekenjük a tetejét és szezámmagot szórunk rá. 15-20 perc alatt készre sütjük, amíg szép barna nem lesz a zsemle.
Hús:
A hús hozzávalóit egy tála önjük és összegyúrjuk. 30 percet hűtőbe pihentetjük.
Elektromos grillen vagy pici oliva olajon serpenyőbe készre sütjük.
Szósz:
A hozzávalókat egy tálba tesszük és összekeverjük, majd hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat!