Életmódváltás - Low Carb Blog

Házi hamburger

2017. március 31. - Low Carb

hamburger_1.jpg

Hozzávalók:

Hamburger zsemle:
- 300 gramm Dia-Wellness Lisztkeverék -50% ch
- 7 gramm instant élesztő
- 1 tojás + (1 a zsemlék megkenéséhez)
- 1 kávéskanál só
- 15 gramm eritrit
- 40 gramm olivaolaj
- 150 gramm natur joghurt
- 40 gramm sikér
- 100 ml tej
- szezámmag

Hús:
- 500 gramm darált marhahús
- 1 tojás
- só, bors, kömény
- 3 teáskanál mustár
- fél fej apróra vágott vöröshagyma

Szósz:
- 4 teáskanál Update 1 Majonéz
- 1 teáskanál Update 1 Mustár
- 1 teáskanál pirított hagyma
- 2 teáskanál savanyúuborka lé
- 8 csepp Update1 Lovely Sweet

Hamburgerbe még:
- sajt, paradicsom, lila hagyma, grillezett gomba, jégsaláta

Elkészítése:
Hamburger zsemle:
A zsemléhez a száraz hozzávalókat egymásba öntjük és elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a folyékony halmazállapotúakat is. A tejet melegítve. Konyhai robotgép segítségével összedolgozzuk. 50 percet kelesztjük.
6 db kis zsemlét formálunk. Sütőpapírral burkolt tepsibe tesszük, felvert tojással lekenjük a tetejét és szezámmagot szórunk rá. 15-20 perc alatt készre sütjük, amíg szép barna nem lesz a zsemle.

Hús:
A hús hozzávalóit egy tála önjük és összegyúrjuk. 30 percet hűtőbe pihentetjük.
Elektromos grillen vagy pici oliva olajon serpenyőbe készre sütjük.

Szósz:
A hozzávalókat egy tálba tesszük és összekeverjük, majd hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://low-carb.blog.hu/api/trackback/id/tr2712392373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása