Hozzávalók:
- 1 kg karfiol
- 500 gramm sertés darált hús
- 340 gramm tejföl
- 250 gramm sajt
- 1 db vöröshagyma
- só, bors, majoránna, pirospaprika
- olíva olaj
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedve sós vízben puhára főzzük.
A hagymát apró kockára vágjuk és pici olíva olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst és előpároljuk.
A húst "fehéredésig" pirítjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával.
Mielőtt teljesen elfőtte a "levét" pici pirospaprikát hozzáadunk.
Amikor a karfiol megfőtt, egy tálba tesszük és kihűtjük.
Egy olíva olajjal kikent hőálló tálba rétegezni kezdjük.
Karfiol, hús, tejföl (ami sóval és borssal ízesítve van), sajt.
Addig folytatjuk míg el nem fogy.
170°C-on kb. 1,5 órát sütjük, amíg barnulni nem kezd a tetején a sajt.
Jó étvágyat!