Életmódváltás - Low Carb Blog

Rakott karfiol rizs nélkül

2020. szeptember 17. - Low Carb

 rakott_karfiol.jpg

Hozzávalók:
- 1 kg karfiol
- 500 gramm sertés darált hús
- 340 gramm tejföl
- 250 gramm sajt
- 1 db vöröshagyma
- só, bors, majoránna, pirospaprika
- olíva olaj

Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedve sós vízben puhára főzzük.
A hagymát apró kockára vágjuk és pici olíva olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst és előpároljuk.
A húst "fehéredésig" pirítjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával.
Mielőtt teljesen elfőtte a "levét" pici pirospaprikát hozzáadunk.
Amikor a karfiol megfőtt, egy tálba tesszük és kihűtjük.

Egy olíva olajjal kikent hőálló tálba rétegezni kezdjük.
Karfiol, hús, tejföl (ami sóval és borssal ízesítve van), sajt.
Addig folytatjuk míg el nem fogy.
170°C-on kb. 1,5 órát sütjük, amíg barnulni nem kezd a tetején a sajt.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://low-carb.blog.hu/api/trackback/id/tr5716204854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása