Hozzávalók (4 adag):
- 450 gramm sertéscomb
- 150 gramm füstölt comb
- 2 fej vöröshagyma
- zsír
- 2 db babérlevél
- só, bors, őrölt köménymag, pirospaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1000 gramm savanyú káposzta
- víz
Elkészítése:
A hagymát apró kockára vágjuk és zsíron üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott sertéscombot és füstölt combot. Bármilyen füstölt hús jó hozzá.
Pár percig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik, majd hozzáadjuk a babérlevelet, sót, borsot, őrölt köménymagot, pirospaprikát és az apróra zúzott fokhagymát. Öntünk rá egy pici vizet. Amikor a hús már félig megpuhult hozzáadjuk a savanyú apró káposztát.
Amennyiben nagyon savanyú mossuk át vízzel. Lefedve fűzzük puhára. Amennyiben szükséges a vizet pótoljuk hozzá.
Tejföllel a tetején tálaljuk.
Jó étvágyat!