Életmódváltás - Low Carb Blog

Székelykáposzta

2019. április 29. - Low Carb

59374474_362099424435143_4043213243869560832_n.jpg

Hozzávalók (4 adag):
- 450 gramm sertéscomb
- 150 gramm füstölt comb
- 2 fej vöröshagyma
- zsír
- 2 db babérlevél
- só, bors, őrölt köménymag, pirospaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1000 gramm savanyú káposzta
- víz

Elkészítése:
A hagymát apró kockára vágjuk és zsíron üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott sertéscombot és füstölt combot. Bármilyen füstölt hús jó hozzá.
Pár percig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik, majd hozzáadjuk a babérlevelet, sót, borsot, őrölt köménymagot, pirospaprikát és az apróra zúzott fokhagymát. Öntünk rá egy pici vizet. Amikor a hús már félig megpuhult hozzáadjuk a savanyú apró káposztát.
Amennyiben nagyon savanyú mossuk át vízzel. Lefedve fűzzük puhára. Amennyiben szükséges a vizet pótoljuk hozzá.

Tejföllel a tetején tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://low-carb.blog.hu/api/trackback/id/tr5414794282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása