Életmódváltás - Low Carb Blog

Lecsós csirke, ahogy mi készítjük!

Szaftos, omlós, laktató...

2020. szeptember 22. - Low Carb

lecso7.jpg

Hozzávalók:
- 3 db nagy paprika
- 6 db közepes paradicsom
- 2 fej közepes vöröshagyma
- 100 gramm füstölt szalonna
- 200 gramm lángolt kolbász
- só, bors, pirospaprika, stevia
- 700 gramm csirkemell filé
- 200 gramm tejföl

Elkészítése:

A lecsóhoz a szalonnát üvegesre hevítjük, majd kitesszük egy kistányérra.

lecso1.jpg

A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk és borsozzuk. A szalonna zsírban, majdnem készre sütjük mindkét oldalát folyamatosan forgatva.

lecso3.jpg

 

A hagymát félbe vágjuk és a zsiradékra dobjuk amibe sütöttük a csirkét is.
A paprikát kicsumázzuk, majd karikákra darabolva a hagymára tesszük.
A paradicsomot félbe vágjuk és felszeleteljük, nem kell túl apróra hiszen egy "ragut" készítünk.

lecso2.jpg

A lecsót sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával ízesítjük. Közben hozzáadjuk a szalonnát és a felkarikázott kolbászt, és kb 1 dl vizet. A lecsót, majdnem készre főzzük.

lecso5.jpg
200 gramm tejfölt, hőkiegyenlítésre odafigyelve, hogy ne legyen csomós a lecsóhoz keverünk, és 5 percig rotyogtatjuk.

lecso6.jpg
Egy jénaiba beleöntjük a kész lecsót, majd a csirkemelleket a közepébe rejtjük.
Előmelegített 170 fokos sütőben 20 percig sütjük.

lecso8.jpg
Jó étvágyat

A bejegyzés trackback címe:

https://low-carb.blog.hu/api/trackback/id/tr10016210512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása