Életmódváltás - Low Carb Blog

Alföldi gulyásleves Update galuskával

2019. május 09. - Low Carb

59896174_2418365534892663_6087465192541650944_n.png
Hozzávalók:

- 700 gramm marha lábszár vagy sertés comb
- sertés zsír
- 3 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- őrölt kömény
- őrölt pirospaprika
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 kisebb zeller
- 1 csokor friss petrezselyem

Galuska:
- 1 tojás
- 2 ek Update Norbi liszt 
- víz (amennyit felvesz)
- só

A hagymát apró kockára vágjuk és zsírban megdinszteljük. A kockára vágott, húst rátesszük sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az őrölt köménymagot az apróra vágott fokhagymát, paradicsomot, paprikát. A paradicsomot megszoktam hámozni, mivel az nem fő szét.
Addig pároljuk míg a levét el nem fővi, majd hozzáadjuk az őrült pirospaprikát, elkeverjük, itt vigyázzunk, nehogy odakapjon a paprika. Vegyük le a tűzről.
Felöntjük 6-7 dl vízzel, és az egészet puhára főzzük. Ha szükséges, közben pótoljuk a vizet.
A zöldség és a répát felkarikázzuk. A zellert 4-be vágjuk és úgy vágjuk vékony szeletekre.
Mikor a hús már majdnem kész hozzáadjuk a zöldségeket és puhára főzzük.

A tojásból Update Norbi liszttel, sóval és annyi vízzel amennyit felvesz (sűrű tésztát kell, hogy kapj) galuskát csinálunk, amit kávéskanállal beleszaggatunk a levesbe, amikor a zöldségek megpuhultak.
Amikor feljön a tetejére a levesnek már elkészült.
Az apróra vágott friss petrezselyem belekeverjük, és tálaljuk.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://low-carb.blog.hu/api/trackback/id/tr3814816290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása