Hozzávalók:
- 700 gramm sertés oldalas
Pácba:
- 1 szál friss rozmaring
- 70 gramm cukormentes paradicsompüré
- 2 ek extra szűz olíva olaj
- 2 ek mustár
- 1 tk egész kömény
- 1 kk Haragos Pista
- só, bors,
- 3 gerezd zúzott fokhagyma,
Sütéshez:
- 2 ek sertészsír
- 2 dl víz
- 6 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
Az oldalas csont mentén darabokra vágjuk.
Elkészítjük egy tálba a pácot, majd a darabolt oldalast bekenjük vele, és hűtőbe tesszük legalább 3 órára.
Az sem baj, ha egy éjszakát áll a pácba.
A pácolt oldalast megtűzdeljük a fokhagymával, majd egy tepsibe tesszük.
Két evőkanál sertészsírt és 2 dl vizet hozzáadunk, alufóliával lefedjük.
Tegyük 120 fokra előmelegített sütőbe. 2-2,5 óra elteltével a darabokat fordítsuk meg a tepsiben úgy, hogy az alsó felük nézzen felfelé, és süssük további 2-2,5 órát.
A sütőt tegyük fel 200 fokra, és alufólia nélkül pirítsuk meg kb 20 perc alatt.