Életmódváltás - Low Carb Blog

Pikáns pácolt sült oldalas

2020. szeptember 20. - Low Carb

 6c5c458c-595f-424f-a3df-2711f49cb922.jpeg

Hozzávalók:
- 700 gramm sertés oldalas

Pácba:
- 1 szál friss rozmaring
- 70 gramm cukormentes paradicsompüré
- 2 ek extra szűz olíva olaj
- 2 ek mustár
- 1 tk egész kömény
- 1 kk Haragos Pista
- só, bors,
- 3 gerezd zúzott fokhagyma,

Sütéshez:
- 2 ek sertészsír
- 2 dl víz
- 6 gerezd fokhagyma


Elkészítése:
Az oldalas csont mentén darabokra vágjuk.
Elkészítjük egy tálba a pácot, majd a darabolt oldalast bekenjük vele, és hűtőbe tesszük legalább 3 órára.
Az sem baj, ha egy éjszakát áll a pácba.

A pácolt oldalast megtűzdeljük a fokhagymával, majd egy tepsibe tesszük.
Két evőkanál sertészsírt és 2 dl vizet hozzáadunk, alufóliával lefedjük.
Tegyük 120 fokra előmelegített sütőbe. 2-2,5 óra elteltével a darabokat fordítsuk meg a tepsiben úgy, hogy az alsó felük nézzen felfelé, és süssük további 2-2,5 órát.
A sütőt tegyük fel 200 fokra, és alufólia nélkül pirítsuk meg kb 20 perc alatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://low-carb.blog.hu/api/trackback/id/tr8116207672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása