Hozzávalók:
- 3 db nagy paprika
- 4 db paradicsom
- 2 fej közepes vöröshagyma
- 1 db erős paprika
- 100 gramm füstölt szalonna
- só, bors, pirospaprika, stevia
- 8 szelet csont nélküli sertés karaj
- 200 gramm lángolt kolbász
Elkészítése:
A lecsóhoz a szalonnát üvegesre hevítjük, majd kitesszük egy kistányérra. A karajt felszeleteljük, sózzuk és borsozzuk. A szalonna zsírban, majdnem készre sütjük mindkét oldalát folyamatosan forgatva. A hagymát kockára vágjuk és a zsiradékra dobjuk amibe sütöttük a húst is.
A paprikát kicsumázzuk, majd karikákra darabolva a hagymára tesszük.
A paradicsomot is kockára vágjuk. A lecsót sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával ízesítjük. Közben hozzáadjuk a szalonnát és a felkarikázott kolbászt, és kb 1 dl vizet, majdnem készre főzzük. Beletesszük a majdnem teljesen megsütött karajt, puhára pároljuk. Amennyiben szükséges adunk még vizet hozzá.
Jó étvágyat!