Életmódváltás - Low Carb Blog

Vörösboros marhapörkölt

2019. április 04. - Low Carb

185b71fa-922d-4492-b37c-8dda48fd3d31.jpeg

Hozzávalók:
- 1 kg marhalábszár
- 20 dkg csontos hús
- 350 gramm vöröshagyma
- zsír
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- só, bors, őrölt köménymag, pirospaprika
- 1 dl száraz vörösbor

Elkészítése:
A hagymát apró kockára vágjuk és zsírban megdinszteljük. A kockára vágott, marhalábszárat rátesszük sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az őrölt köménymagot az apróra vágott fokhagymát, paradicsomot, paprikát. A paradicsomot megszoktam hámozni, mivel az nem fő szét.
Addig pároljuk míg a levét el nem fővi, majd hozzáadjuk az őrült pirospaprikát, elkeverjük, itt vigyázzunk, nehogy odakapjon a paprika. Felöntjük vízzel, és az egészet puhára főzzük. Ha szükséges, közben pótoljuk a vizet. Amikor már 30 perc kell, hogy a hús megpuhuljon teljesen hozzáadjuk a vörösbort.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://low-carb.blog.hu/api/trackback/id/tr8914739599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása