Életmódváltás - Low Carb Blog

Almás Pite

2017. március 26. - Low Carb

pite.jpg
Hozzávalók:
Tészta:

- 200 gramm Dia-Wellnes -50 Ch liszt vagy Update Norbi liszt 
- 100 gramm vaj
- 100 gramm hideg víz
- 20 csepp Update1 Lovely Sweet
- 1 csipet só

Töltelék:
- 450 gramm pucolt reszelt alma
- 40 csepp Update1 Lovely Sweet
- fél citrom leve
- őrölt fahéj
- 20 gramm vaj a töltelék tetejére kockázva

Elkészítése:
A tésztához a kimért hozzávalókat öntsd egymásba, kezd először a szilárd adalékokkal.
Add hozzá a vizet is, robotgép segítségével gyúrd össze a tésztát. Közepesen lágy állagú tésztát kell, hogy kapj.
Tedd fagyasztóba 30 percre.
Az almát hámozd meg, reszeld le. Tedd egy edénybe. Add hozzá a többi összetevőt. Addig főzd amíg a levél el nem fővő.
A pihentetett tésztát vágd két részre, az egyik felét nyújtsd ki és igazítsd egy kivajazott piteformába. A tölteléket tedd rá a tésztára, majd néhány kisebb vajdarabot.
Nyújtsd ki a tészta másik felét, takard be vele a pitét.
A pite tetejét vágd be, hogy a levegő kijusson sütés közben, így nem fog szétrepedni. 170 °-on légkeverésen 55-60 percig sütjük.
Kend le ecset segítségével, vízzel, hogy fényes legyen.
Kihűl állapotban vágd fel, mert melegen nem lehet szépen szeletelni.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://low-carb.blog.hu/api/trackback/id/tr112371201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása