Életmódváltás - Low Carb Blog

Hortobágyi húsos palacsinta

2018. május 27. - Low Carb

hortobagyi-husos-palacsinta.jpg

Palacsinta tészta:
- 150 gramm Dia-Wellnes -50 CH liszt
- 3db  tojás
- 500 gramm tej
- 3/4 kupaknyi Update1 lovely sweet
- 1 csipet só
- 1 tk oliva olaj

Elkészítése:
A palacsinta tésztához a hozzávalókat összekeverjük, majd kisütjük.
Oliva olajjal kikenjük a palacsintasütőt minden palacsintánál.

Pörkölt:
- 500 gramm csirkemell
- 150 gramm vöröshagyma
- zsír
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, őrölt köménymag, pirospaprika

 

Elkészítése:
A hagymát apró kockára vágjuk és zsírban megdinszteljük. A kockára vágott, csirkemellet rátesszük sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az őrölt köménymagot és az apróra vágott fokhagymát. Addig pároljuk míg a levét el nem fővi, majd hozzáadjuk az őrült pirospaprikát, elkeverjük, itt vigyázzunk, nehogy odakapjon a paprika. Felöntjük vízzel, és az egészet puhára főzzük. Hozzáadunk 2 dl tejfölt, figyelvén a hőkiegyenlítésre, és botmixerrel összetörjük a húst.

A palacsintára halmozunk a darált húsból, feltekerjük. Tűzálló edénybe egymásmellé halmozzuk a palacsintákat, majd leöntjük a szafttal. Előmelegített sütőbe 8 percig sütjük. Tejföllel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://low-carb.blog.hu/api/trackback/id/tr4014005600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása