Tárkonyos csirkeragu leves:
- 2 db csirkecomb farrésszel
- 1 db vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1/2 karalábé
- 4 gerezd fokhagyma
- 150 gramm zöldborsó
- apróra vágott petrezselyemzöld
- só, bors, tárkony, citromlé
- 120 gramm csiperkegomba
- 200 gramm tejföl
Elkészítése:
A combokat feltesszük főni lassú tűzön, annyi vízbe, hogy ellepje bőven. A tetején keletkezett habot leszedjük róla. Sózzuk és borsozzuk. A hagymát és a fokhagymát itt már beletesszük. Ha a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a fehérrépát, sárgarépát és a karalábét. Mikor már majdnem puhák a zöldségek mehet bele a gomba és a zöldborsó is. Ha megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a sóval, borssal, tárkonnyal ízesített tejfölt. Figyeljünk a hőkiegyenlítésre, hogy ne legyen csomós. ( Tejfölbe merjük lassan a forró levet). 10 percig még forraljuk. Pici citromlevet adunk hozzá a végén.
Jó étvágyat!