Hozzávalók:
- 500 gramm csirkemáj
- 100 gramm füstölt húsos szalonna
- sertés zsír
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- őrölt majoránna
- őrölt pirospaprika
- 2 paradicsom
- 300 gramm fagyasztott zöldségkeverék
- 1 csokor friss petrezselyem
Elkészítése:
A szalonnát apró kockára vágjuk és kis zsiradékon megpirítjuk, majd egy tálba kivesszük. Zsír elengedhető amennyiben enged ki annyit a szalonna.
A hagymát apró kockára vágjuk és a zsírban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zöldségeket és fedő alatt 10 percig pároljuk pici víz hozzáadásával. A csirkemájat alaposan nézzük át ha szükséges tisztítsuk meg, és vágjuk félbe. Adjuk hozzá a csirkemájat is és pirítsuk pár percig. Fűszerezzük meg,borssal, majoránnával és egy pici fűszerpaprikával, majd adjunk hozzá egy pici vizet. 15-20 perc alatt főzzük készre, amennyiben a májba belevágsz és nem véres akkor elkészült. A végén sózzuk meg és adjunk hozzá egy marék petrezselymet.