Hozzávalók:
Mustáros karajszeletek baconnel sajttal sütve:
- 6 szelet sertéskaraj
- 6 szelet bacon szalonna
- 4 gerezd fokhagyma
- fél fejt vöröshagyma
- só, bors
- mustár
- 10 dkg reszelt sajt
- oliva olaj
Hagymás édesburgonya:
- 250 gramm édesburgonya
- 3 gerezd fokhagyma
- fél fej vöröshagyma
- 4 evőkanál oliva olaj
- só, bors
Elkészítése:
Mustáros karajszeletek baconnel sajttal sütve:
A felszeletelt karajokat egy hőálló tálba tesszük sózzuk és borsozzuk, majd bekenjük mustárral.
Apróra vágott fokhagymát és hagymát teszünk a tetejére, majd beterítjük egy-egy szelet bacon szalonnával.
Öntünk alá egy pici oliva olajat, és egy pici vizet.
Alufóliával lefedjük miután megpuhult, teszünk rá reszelt sajtot és megpirítjuk rajta.
Hagymás édesburgonya:
Az édesburgonyát megpucoljuk és kockára vágjuk, majd egy hőálló tálba tesszük.
A fokhagymát apróra vágjuk, vöröshagymát pedig vékony szeletekre és hozzáadjuk a burgonyához.
Sózzuk, borsozzuk, és 4 evőkanál oliva olajjal meglocsoljuk. Pici vizet öntünk rá. Puhára pároljuk, majd alufólia nélkül megpirítjuk.
Jó étvágyat!