Életmódváltás - Low Carb Blog

Szénhidrát csökkentett tészták

2017. március 14. - Low Carb

Minden emészthető szénhidrát egyszerű cukorrá bontódik fel a bélrendszerben. A cukor azután felszívódik a véráramba, növelve a vércukorszintet. Ez kiváltja az inzulint, ami egy zsírraktározó hormon.Az inzulin a hasnyálmirigyben termelődik. A nagy mennyiségű inzulin megakadályozza a zsírégetést, és tárolja a többlet tápanyagokat a zsírsejtekben. Ennek eredményeként egy idő után (néhány óra vagy annál is kevesebb) tápanyaghiány lép fel a vérben ami erős éhségérzetet és édesség utáni sóvárgást okoz. Ez az ördögi kör vezet az elhízáshoz.

A szénhidrát csökkentett tészták diétába is beilleszthetőek természetesen korlátozott mennyiségben. A hagyományos tésztákhoz képes 48%-kal kevesebb a szénhidrátot tartalmaznak. Magas fehérje- és rosttartalommal rendelkeznek.
Két gyártót említenék meg első körben. Természetesen, vannak további alternatívák is.

sdc13174.JPG

Dia-Wellness száraztészták:

Összetevők: BL50 liszt, lisztkoncentrátum (búza- és kukoricarost, búzafehérje, növényi zsír, teljes kiőrlésű búzaliszt, szójafehérje, enzimek, térfogatnövelőszer: Na-bikarbonát, Na-pirofoszfát, sűrítőanyag: nátrium-karboximetil-cellulóz), tojás, víz.

Tápérték 100 g termékben:

Energia: 241 kcal / 1014 KJ
Zsír: 5,0 g, amelyből telített: 2,5g
Szénhidrát: 33,9 g, melyből cukrok: 1g
Rost: 33,9 g
Fehérje: 15,2 g
Só: 0,05g

Beszerezhető pl.:
https://www.dietas-termekek-webshop.hu

update.png

Update1 Low-carb száraztészták

Összetevők: Update low-carb készítmény, (zsírtalanított szójaliszt, vitális búzaglutén, növényi rost (búzarost, bambuszrost) szójafehérje izolátum) búzaliszt, teljes tojáslé, ivóvíz.

Tápérték 100 g termékben:

Energia: 1425kJ/338kcal     
Zsír: 2,5 g, amelyből telített zsírsavak-,0,7 g     
Szénhidrát: 35,9 g     
amelyből cukrok: 4, 6 g     
Rost: 18,8  g     
Fehérje: 33,6  g     
Só: 0,13 g

Beszerezhető pl.: http://webshop.update1.eu

A bejegyzés trackback címe:

https://low-carb.blog.hu/api/trackback/id/tr1612338483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása