Életmódváltás - Low Carb Blog

Rakott zöldbab rizs nélkül

2020. szeptember 24. - Low Carb

rakott_zoldbab1.jpg

Hozzávalók:
- 600 gramm zöldbab
- 500 gramm sertés darált hús
- 340 gramm tejföl
- 250 gramm sajt
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors, őrölt kömény, majoránna, pirospaprika
- olíva olaj

Elkészítése:
A zöldbabot sós vízben puhára főzzük, majd egy tálba tesszük és kihűtjük.
rakott_zoldbab6.jpgA hagymát apró kockára vágjuk és pici olíva olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst és előpároljuk.
A húst "fehéredésig" pirítjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával és 2 gerezd zúzott fokhagymával.
Mielőtt teljesen elfőtte a "levét" pici pirospaprikát hozzáadunk.
rakott_zoldbab5.jpg
Egy olíva olajjal kikent hőálló tálba rétegezni kezdjük.
Zöldbab, hús, tejföl (ami sóval és borssal ízesítve van), sajt.
Addig folytatjuk míg el nem fogy.

rakott_zoldbab3.jpg
170°C-on kb. 45percig sütjük, amíg barnulni nem kezd a tetején a sajt.
rakott_zoldbab2.jpg

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://low-carb.blog.hu/api/trackback/id/tr1116213762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása