Hozzávalók:
- 600 gramm zöldbab
- 500 gramm sertés darált hús
- 340 gramm tejföl
- 250 gramm sajt
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors, őrölt kömény, majoránna, pirospaprika
- olíva olaj
Elkészítése:
A zöldbabot sós vízben puhára főzzük, majd egy tálba tesszük és kihűtjük.
A hagymát apró kockára vágjuk és pici olíva olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst és előpároljuk.
A húst "fehéredésig" pirítjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával és 2 gerezd zúzott fokhagymával.
Mielőtt teljesen elfőtte a "levét" pici pirospaprikát hozzáadunk.
Egy olíva olajjal kikent hőálló tálba rétegezni kezdjük.
Zöldbab, hús, tejföl (ami sóval és borssal ízesítve van), sajt.
Addig folytatjuk míg el nem fogy.
170°C-on kb. 45percig sütjük, amíg barnulni nem kezd a tetején a sajt.
Jó étvágyat!