Hozzávalók:
- 500 gramm sertéscomb
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 200 gramm gomba
- 150 gramm zöldborsó
- 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa
- só, bors, kömény, oregánó, bazsalikom, majoránna, pirospaprika
- 1 db babérlevél
- sertés zsír
- fél dl vörösbor
- víz
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és zsíron üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst és az apróra vágott paradicsomot paprikát és fokhagymát. Amikor a hús kifehéredett hozzáadjuk a fűszereket és öntünk rá egy kis vizet.
Amikor a hús már majdnem megpuhult hozzáadjuk a sárga és fehérrépát, gombát, borsót és a vörösbort.
Amikor minden megpuhult és a szaft is megfelelő Update galuskával tálaljuk.
Galuska:
- 200 gramm Update liszt
- 2 tojás
- só, víz
Elkészítése:
Az alapanyagokat jól összekeverjük, sűrűbb tésztát kell, hogy kapj mint a fehér lisztnél.
Pihentetjük, amíg a víz fel nem forr. Majd kiszaggatjuk és megfőzzük.
Jó étvágyat!