Életmódváltás - Low Carb Blog

Sertéspörkölt Update szarvacskával

2017. október 07. - Low Carb

sertesporkolt.jpg


Hozzávalók:
- 500 gramm sertés comb
- 150 gramm vöröshagyma
- zsír
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, őrölt köménymag, pirospaprika

Az Update szarvacskát sós vízben kifőzzük és a pörkölttel tálaljuk.
250 gramm tészta körülbelül 4 adagra elegendő.

Elkészítése:
A hagymát apró kockára vágjuk és zsírban megdinszteljük. A kockára vágott, sertéscombot rátesszük sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az őrölt köménymagot és az apróra vágott fokhagymát. Addig pároljuk míg a levét el nem fővi, majd hozzáadjuk az őrült pirospaprikát, elkeverjük, itt vigyázzunk, nehogy odakapjon a paprika. Felöntjük vízzel, és az egészet puhára főzzük kb. 90 perc alatt. Ha szükséges, közben pótoljuk a vizet, a végén pedig a fölösleges levet lepirítjuk róla.
Update tésztával tálaljuk.

Véleményem szerint a paprika és a paradicsom elhagyható, így mostanában nem szoktam bele tenni.
Aki szükségét érzi tegyen hozzá az elején a hússal együtt fél paradicsomot és fél paprikát.
Higgyétek el így is nagyon finom!

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://low-carb.blog.hu/api/trackback/id/tr6012937053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása