Hozzávalók:
- 500 gramm sertés comb
- 150 gramm vöröshagyma
- zsír
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, őrölt köménymag, pirospaprika
Az Update szarvacskát sós vízben kifőzzük és a pörkölttel tálaljuk.
250 gramm tészta körülbelül 4 adagra elegendő.
Elkészítése:
A hagymát apró kockára vágjuk és zsírban megdinszteljük. A kockára vágott, sertéscombot rátesszük sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az őrölt köménymagot és az apróra vágott fokhagymát. Addig pároljuk míg a levét el nem fővi, majd hozzáadjuk az őrült pirospaprikát, elkeverjük, itt vigyázzunk, nehogy odakapjon a paprika. Felöntjük vízzel, és az egészet puhára főzzük kb. 90 perc alatt. Ha szükséges, közben pótoljuk a vizet, a végén pedig a fölösleges levet lepirítjuk róla.
Update tésztával tálaljuk.
Véleményem szerint a paprika és a paradicsom elhagyható, így mostanában nem szoktam bele tenni.
Aki szükségét érzi tegyen hozzá az elején a hússal együtt fél paradicsomot és fél paprikát.
Higgyétek el így is nagyon finom!
Jó étvágyat!