Életmódváltás - Low Carb Blog

Tökfőzelék fasírttal

2017. július 02. - Low Carb

20170630_163147.jpg

Hozzávalók:
Tökfőzelék:
- 350 gramm tök
- 1 fej vöröshagyma
- kapor
- 2 evőkanál Dia-Wellness Lisztkeverék -50% ch
- 2 dl tejföl
- Update 1 Lovely Sweet ízlés szerint
- ecet, só, bors
Fasírt:
- 350 gramm darált sertés hús
- 1 db tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors, majoránna
- Update 1 Zsemlemorzsa
- pirospaprika

Elkészítése:
Tökfőzelék:
A kockára vágott hagymát olíva olajon megpirítjuk, rátesszük a levéből kinyomkodott tököt, és fedő alatt pároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott kaprot.
Elkészítjük a habarást: 1 kis tejfölt 2 evőkanál liszttel, kevés vízzel kikeverünk, és amikor megpuhult a tök, ráöntjük figyelvén a hőkiegyenlítésre, és együtt pároljuk tovább.
Ízlés szerint Update 1 Lovely Sweet, és ecettel ízesítjük.

Fasírt:
A darált húst sózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük. Hozzáadjuk a tojást, zsemlemorzsát, 3 gerezd fokhagymát lereszelve, kevés pirospaprikát, és ebből gombócot formálva zsemlemorzsában megforgatva, meleg zsírban kisütjük kisütjük.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://low-carb.blog.hu/api/trackback/id/tr3912634907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása