Hozzávalók:
- 350 gramm csirkemell
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só, bors, oregánó, bazsalikom
- 150 gramm mexikói zöldség mix
- 200 ml víz
- sertészsír
- 1 bögre bulgur
Elkészítése:
A hagymát apró kockára vágjuk és sertészsíron megdinszteljük.
A mellet is apró kockára vágjuk és rátesszük a hagymára, és lepirítjuk.
Fűszerezzük és hozzáadjuk a mexikói zöldség mixet és a vizet.
Puhára főzzük és és a főtt bulgurral összekeverjük és reszelt sajttal tálaljuk.
Bulgur főzése:
250 gramm burgult (1 bögre bulgur 2 bögre víz) kétszeres mennyiségű hideg vízbe tesszük és sózzuk ízlés szerint. Forrástól számítva 5 percig főzzük, majd elzárjuk a gázt és 15 percet pihentetjük.
Jó étvágyat!