Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 350 gramm darált hús
- 3 evőkanál olívaolaj
- só, bors, majoránna, pirospaprika
- 1 nagy fej kelkáposzta
- 100 gramm bulgur
- tejföl
Elkészítése:
A hagymát apró kockára vágjuk és olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst. Fűszerezzük, sóval, borssal, majoránnával és pirospaprikával. Amíg el nem fő a leve puhítjuk.
A kelkáposztát leveleire szedjük, és sós lobogó vízbe félpuhára főzzük és leszűrjük.
A bulgurt dupla mennyiségű vízben megfőzzük. Ha készen van rétegezzük egy hőálló tálba az alját pedig olívaolajjal meglocsoljuk. Kelkáposztát, bulgurt, darált húst rétegezzük kétszer a tetejére tejfölt teszünk, és sütőben készre sütjük.
Jó étvágyat!