Életmódváltás - Low Carb Blog

A kókuszliszt

2017. március 20. - Low Carb

kokuszliszt_liszt_helyettesitese_dieta.jpg

A kókuszlisztet elsősorban édességek készítéséhez tudjuk felhasználni, de alkalmas kenyerek sütéséhez is.
A kókuszdió fehér belsejéből készül, melyet először szárítanak és zsírtalanítanak majd finom állagúra őrölnek. 
Enyhén lehet érezni a kókuszízt. Állagában a búza finomlisztre hasonlít.
A hagyományos tésztaállag eléréséhez képest több folyadékot vesz fel.

Legerősebb tulajdonsága, hogy gluténmentes, ezért lisztérzékenyek nyugodtan fogyaszthatják.
Természetesen a csomagoláson erről meg kell győződni.
Lassú felszívódású szénhidrát, nem emeli jelentősen a vércukor szintet, ezért cukorbetegeknek is hasznos a fogyasztása.
Ideális azok számára, akik követik az alacsony - szénhidrát diétát.
Használata jól beilleszthető testsúlycsökkentő programba, mert magas rosttartalma elősegíti a jóllakottság érzést. A kókuszliszt rostban gazdag. Közel 40% rostot tartalmaz

Átlagos tápérték: 100g termékben

Energia: 1273 kJ (303 kcal)
Zsír: 11,7 g
- amelyből telített zsírsavak: 11,5 g
Szénhidrát: 28 g
- amelyből cukrok * 19 g
Rost: 25,9 g
Fehérje: 21,4 g
Só: 0,25 g
*: természetesen előforduló cukrok.

Az adatok tájékoztató jellegűek!

Összetevők: 100% zsírtalanított kókusz őrlemény

Beszerezhető pl.: https://www.dietas-termekek-webshop.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://low-carb.blog.hu/api/trackback/id/tr7412352903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása