A kókuszlisztet elsősorban édességek készítéséhez tudjuk felhasználni, de alkalmas kenyerek sütéséhez is.
A kókuszdió fehér belsejéből készül, melyet először szárítanak és zsírtalanítanak majd finom állagúra őrölnek.
Enyhén lehet érezni a kókuszízt. Állagában a búza finomlisztre hasonlít.
A hagyományos tésztaállag eléréséhez képest több folyadékot vesz fel.
Legerősebb tulajdonsága, hogy gluténmentes, ezért lisztérzékenyek nyugodtan fogyaszthatják.
Természetesen a csomagoláson erről meg kell győződni.
Lassú felszívódású szénhidrát, nem emeli jelentősen a vércukor szintet, ezért cukorbetegeknek is hasznos a fogyasztása.
Ideális azok számára, akik követik az alacsony - szénhidrát diétát.
Használata jól beilleszthető testsúlycsökkentő programba, mert magas rosttartalma elősegíti a jóllakottság érzést. A kókuszliszt rostban gazdag. Közel 40% rostot tartalmaz
Átlagos tápérték: 100g termékben
Energia: 1273 kJ (303 kcal)
Zsír: 11,7 g
- amelyből telített zsírsavak: 11,5 g
Szénhidrát: 28 g
- amelyből cukrok * 19 g
Rost: 25,9 g
Fehérje: 21,4 g
Só: 0,25 g
*: természetesen előforduló cukrok.
Az adatok tájékoztató jellegűek!
Összetevők: 100% zsírtalanított kókusz őrlemény
Beszerezhető pl.: https://www.dietas-termekek-webshop.hu