Hozzávalók:
Tészta:
- 200 gramm Dia-Wellnes -50 Ch liszt vagy Update Norbi liszt
- 100 gramm vaj
- 100 gramm hideg víz
- 20 csepp Update1 Lovely Sweet
- 1 csipet só
Töltelék:
- 450 gramm pucolt szeletelt alma
- 100 gramm darált dió
- 40 csepp Update1 Lovely Sweet
- fél citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- őrölt fahéj
- 20 gramm vaj a töltelék tetejére kockázva
Elkészítése:
A tésztához a kimért hozzávalókat öntsd egymásba, kezd először a szilárd alapanyagokkal.
Add hozzá a vizet is, robotgép segítségével gyúrd össze a tésztát.
Közepesen lágy állagú tésztát kell, hogy kapj.
Tedd fagyasztóba 30 percre.
Az almát hámozd meg, szeleteld le vékonyra. Tedd egy edénybe. Add hozzá a többi összetevőt.
100 gramm diót darálj le.
A pihentetett tésztát vágd két részre, az egyik felét nyújtsd ki és igazítsd egy kivajazott piteformába.
Az alma felét tedd bele, majd a dió felét szórd rá. Újra alma, majd újra dió.
Tegyél rá a töltelékre néhány kisebb vajdarabot.
Nyújtsd ki a tészta másik felét, takard be vele a pitét.
A pite tetejét vágd be, hogy a levegő kijusson sütés közben, így nem fog szétrepedni. 170 °-on légkeverésen 55-60 percig sütjük.
Kend le ecset segítségével, vízzel, hogy fényes legyen.
Kihűl állapotban vágd fel, mert melegen nem lehet szépen szeletelni.