A tésztához
- 380 gramm Dia-Wellness Lisztkeverék -50% ch
- 80 gramm Dia-Wellness Porcukorhelyettesítő
- 80 gramm zsír
- 10 gramm szalalkáli
- 1 db tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 20 gramm Update Vanillia Sweet
- 2 dl tej
- 30 gramm margarin (A sütőlap kenéséhez.)
A krémhez
- 5 dl tej
- 50 gramm Dia-Wellness Lisztkeverék -50% ch
- 50 gramm xilit
- 200 gramm vaj
- 200 gramm porcukor Dia-Wellness Porcukorhelyettesítő
- 20 gramm Update Vanillia Sweet
- 1 fél citrom leve
Elkészítése:
A szalalkáli a tejben feloldjuk. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, és az összes tésztához valóval. Jól nyújtható, puha tésztát kapunk, ha szükséges, még pici tejet adhatunk hozzá. A tésztát 4 részre osztjuk, és egyenként vékony, kb. 30 x 22 cm-es lapokká nyújtjuk. A sütőt előmelegítjük, és a sütőlapot, vagy ha az nincs a tepsi hátulját, vékonyan bemargarinozzuk. A tepsi hátulján sütjük.
A kinyújtott tésztát a nyújtófára lazán felcsavarjuk, és arról könnyen ráteríthetjük a sütőlapra. 200 C°-on 9 perc alatt rózsaszínre sütjük.
A kisült lapot tálcára csúsztatjuk, és jöhet a következő, ha az összes lap kisült megfőzzük a krémalapot.
A lisztet és a xilitet simára keverjük a tejjel, és állandó kevergetés mellett főzzük, míg sűrű nem lesz, hagyjuk kihűlni, de néha keverjük meg.
A vajat kikeverjük a Dia-Wellness Porcukorhelyettesítővel és az Update Vanillia Sweettel.
Amikor a krémalap teljesen kihűlt, összedolgozzuk a kikevert vajjal.
A lapokat rétegezve megtöltjük. A tetejére krém és Dia-Wellness Csokoládé desszert-szósz került!
Fogyasztás előtt 4 órára hűtőbe tesszük!
Jó étvágyat!