Hozzávalók 2 személyre:
- 30 dkg csirkemell
- 15 dkg gomba
- 2 fej vöröshagyma
- fél paradicsom
- fél paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1.5 dl víz
- 10 dkg szalonna
- só, bors, kömény, pirospaprika
- tejföl
Elkészítése:
A szalonnát megpirítjuk és hozzáadjuk a hagymát és pici sót. Miután megdinszteltük, hozzáadjuk az apró kockára vágott csirkemellet. Paradicsomot meghámozzuk, és apró darabokra vágjuk a paprikával és fokhagymával együtt. Fűszerezzük és hozzáadjuk a húshoz és öntünk rá 1.5 dl vizet. A gombát közben összevágjuk és azt is hozzáadjuk.
Miután puhára főtt tejföllel behabarjuk és addig főzzük még sűrű szaftot nem kapunk. Amennyiben nem sűrűsödik be pici szénhidrát csökkentett lisztet adhatunk hozzá.
Hajdinával tálaljuk.
Jó étvágyat!