Hozzávalók:
- 2 db paradicsom
- 1 fej lilahagyma
- 150 gramm kígyóuborka
- 80 gramm olívabogyó (zöld, magozott)
- 200 gramm feta sajt
Öntet:
- 5 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanál citromlé
- 1 púpozott teáskanál oregánó
Elkészítése:
Elkészítjük az öntetet, a hozzávalókat egymásba önjük és jól összekverjük, majd 45 percre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
A paradicsomot, uborkát hagymát és a feta sajtot apró kockára vágjuk és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az oliva bogyót is. Az öntetet a hűtőből kivesszük és a ráöntjük a zöldségekre, majd kézzel óvatosan átforgatjuk, hogy össze ne törjenek.
Legalább egy órára még hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat!